Sexologen skriver: Om jeres børn og os der ikke har vores egne
23/02/2019 | 0 Kommentarer

Kender du det der med, at det kan være svært at blive taget alvorligt, hvis du har en mening om børn, når du ikke selv har nogen? Det gør Lone Kristensen, der er certificeret sexolog.

 

Hun har være så sød at skrive dagens blogindlæg om netop det. Lone skriver:

 

Jeg besluttede som 8-årig, at jeg aldrig skulle have børn og opdagede som 40-årig, hvor stædigt jeg havde holdt fast i den beslutning, Det var på høje tid at slippe overbevisningen, som havde ført til beslutningen, nemlig at jeg ikke var vigtig. Det gav anledning til at studere barndommens enorme betydning for voksenlivet.

 

Forældreskabet er en sårbar rolle. Det er muligvis den arena i livet, hvor man får størst mulighed for at gøre ting, man fortryder. Der kan så let som ingenting opstå situationer, man kan fortryde rigtig længe, måske i årevis. Hvis man da ikke formår at distancere sig. Netop det er en svær opgave. Det forstår jeg vældig godt.

 

Børnene er dine læremestre

 

Børn er forældres bedste læremestre. De er klar til at afspille de konflikter, som forældrene ikke selv har fået forløst igen og igen, indtil forældrene erkender og accepterer, at det er deres. At det handler om dele af deres egen personlighed, som de ikke vil være ved, men som de har brug for.

 

Små børn er umiddelbare, som de færreste voksne formår at være det. Ofte vil man kunne se og høre dem handle og tale, som deres forældre tænker. Jo mere konflikt det skaber, jo mindre har man som forælder lyst til at indse sammenhængen. Det forstår jeg vældig godt.

 

Børn har en fin forståelse

 

Som samfund er vi fokuseret på, at læringen skal gå den modsatte vej. At det er forældrene, der skal lære børnene, hvordan livet skal leves. Vi har en tendens til at glemme, at børn allerede har installeret en fin forståelse for, hvad der er rigtigt og forkert –  og hvad de selv har brug for.

 

Forventninger udefra til forældres rolle, et ansvar for at opdrage ordentligt, kolliderer i denne tid som aldrig før med risikoen for at overtræde barnets grænser. Det er svært. Det forstår jeg vældig godt.

 

Aldrig før har forældre haft mulighed for at få så meget information om, hvordan de skal gribe deres opgave an som nu. Aldrig før er så mange børn blevet diagnostiseret med særlige behov, som nu. Jeg tror på, at der kan være en sammenhæng.

 

Lær dig selv at kende gennem børnene

 

Forældrerollen handler i mine øjne mere om, hvad man kan lære om sig selv, end hvad man kan lære om sine børn. Som rollemodel for sine børn kan man ikke give dem noget bedre end at vise dem, at man har fokus på at leve et spændende og tilfredsstillende voksenliv.

 

Men hvordan skal man både leve det måske udfarende liv, man drømmer om og samtidig følge al tilgængelig viden om barnepleje? Det er udfordrende. Det forstår jeg vældig godt.

 

Overfølsomme forældre

 

At det kan blive så meget for meget, at man bliver (over)følsom i den sårbare rolle, det forstår jeg rigtig godt. Ofte ønsker jeg, at det ikke var sådan. At det ikke behøvedes være så svært.

 

At vi kunne stå sammen for at gøre det lettere. At det var lettere at være bekendt til én i den svære forældrerolle, med lov til at deltage og ærligt fortælle om både sin mening og sine oplevelser. Vi har alle brug for at lære af børn. Også os der ikke selv har nogle.

 

Følg med i Lones tanker om det at være kvinde og at lære sig selv at kende på hendes facebookside her:  facebook.com/ditseksuellehelbred – KLIK HER >>

 Gør som over 3.600 andre singlekvinder...

Tilmeld dig Danmarks måske mest populære nyhedsbrev om kærlighed og dating.

Samtidig får du 5 kapitler fra bogen "Den dag jeg stoppede med at græde over mænd" sendt til din indbakke med det samme.


Jeg vil elske at høre, hvad du synes. Skriv en kommentar

 • 

  Adresse

  Grobund - Kaarsbergsvej 2
  8400 Ebeltoft
  Tlf. 29 91 87 01
  Mail: pia@loulouslibrary.dk